Cornuri pufoase umplute cu crema (fondant) de mere caramelizate si coacaze uscate
Pachet gradi:* cornuri pufoase umplute cu crema (fondant) de mere caramelizate si coacaze uscate.Crema este extraordinara si se poate utiliza pt tort!
Se poate fara ou pentru cine nu tolereaza, atat in aluat, cat si in fondant (aici veti mari cantitatea de amidon undeva la 30 gr).
Ingrediente:
Pentru fondant:
- 2 mere golden ( sa nu depaseasca 200 grame)
- 2 oua
- 2 pliculete zahar vanilat.( in cazul in care nu se doreste caramelizarea merelor reteta nu contine zahar)
- 60 ml smantana cocos
- 25 gr amidon (mai putin este insuficient, va garantez)
- 60 ml ulei cocos
- 100 ml lapte migdale
- extract vanilie
- 150-200 gr coacaze uscate (fara zahar,sulfiti,etc)
Preparare fondant:
Zaharul
(cele doua pliculete), impreuna cu merele taiate cubulete le-am pus pe
foc pana s-au caramelizat, apoi am adaugat laptele, lasat pana ce merele
au absorbit tot lichidul, dupa care l- am blendat, obtinand un piure foarte
fin.
Separat am topit untul si cand s-a racit am adaugat
smantana, ouale, vanilia, amidonul, am omogenizat bine cu un tel, apoi
piureul de mere si am pus crema obtinuta pe foc pana cand aceasta s-a
ingrosat bine, AMESTECAND continuu.
Am lasat la racit apoi am incorporat
coacazele.
Pentru aluat:
- 500 gr faina
- 20 gr drojdie
- 4 linguri sirop artar
- 250 lapte migdale
- 50 gr ulei cocos( la temperatura camerei, de fapt toate ingredientele)
- 1 ou
- 1 praf de sare
- nucsoara 1 varf cutit
- coaja de portocala/lamaie
Mod de preparare:
Intr-un vas amestecam drojdia cu 3 linguri lapte si 1/2 lingurita zahar,lasam acoperit 10 minute.
Faina
se cerne, se amesteca cu praful de sare, se face o gropita in mijloc, se
adauga oul, uleiul, drojdia activata, indulcitorul, se incepe framantarea
adaugand treptat laptele cald in care am pus nucsoara si portocala, se
framanta 15 minute aluatul, se unge cu putin ulei, se lasa la dospit 40
minute.
Dupa care se formeaza 7 bile egale, care se intind cu sucitorul
sub forma de dreptunghi, pe o jumatate a acestuia se pune 1 lingura
crema, jumatate se franjureaza, se ruleaza, se inchid capetele.
Exemplu pt
aceasta operatie gasiti in link.
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie
copt, se mai lasa la dospit inca 15 minute.
Se ung cu galbenus+ lapte vegetal, sau
ulei+ lapte vegetal, se presara mac (asa a vrut muschiu' meu), se coc in
primele 10 minute la 180 grade C, apoi la 170 grade C pana se rumenesc frumos.
Sper ca
am explicat cat de cat bine, caci am fol toti timpii verbului
Comentarii
Trimiteți un comentariu