Cornuri pufoase umplute cu crema (fondant) de mere caramelizate si coacaze uscate

 


 Pachet gradi:* cornuri pufoase umplute cu crema (fondant) de mere caramelizate si coacaze uscate.Crema este extraordinara si se poate utiliza pt tort!

 Se poate fara ou pentru cine nu tolereaza, atat in aluat, cat si in fondant (aici veti mari cantitatea de amidon undeva la 30 gr).

Ingrediente:
Pentru fondant:
 
  • 2 mere golden ( sa nu depaseasca 200 grame)
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat.( in cazul in care nu se doreste caramelizarea merelor reteta nu contine zahar)
  • 60 ml smantana cocos
  • 25 gr amidon (mai putin este insuficient,  va garantez)
  • 60 ml ulei cocos
  • 100 ml lapte migdale
  • extract vanilie
  • 150-200 gr coacaze uscate (fara zahar,sulfiti,etc)
Preparare fondant:
 
Zaharul (cele doua pliculete), impreuna cu merele taiate cubulete le-am pus pe foc pana s-au caramelizat, apoi am adaugat laptele, lasat pana ce merele au absorbit tot lichidul, dupa care l- am blendat, obtinand un piure foarte fin.
 
Separat am topit untul si cand s-a racit am adaugat smantana, ouale, vanilia, amidonul, am omogenizat bine cu un tel, apoi piureul de mere si am pus crema obtinuta pe foc pana cand aceasta s-a ingrosat bine, AMESTECAND continuu. 
Am lasat la racit apoi am incorporat coacazele.
 
Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 4 linguri sirop artar
  • 250 lapte migdale
  • 50 gr ulei cocos( la temperatura camerei, de fapt toate ingredientele)
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • nucsoara 1 varf cutit
  • coaja de portocala/lamaie
Mod de preparare:
Intr-un vas amestecam drojdia cu 3 linguri lapte si 1/2 lingurita zahar,lasam acoperit 10 minute.
Faina se cerne, se amesteca cu praful de sare, se face o gropita in mijloc, se adauga oul, uleiul, drojdia activata, indulcitorul, se incepe framantarea adaugand treptat laptele cald in care am pus nucsoara si portocala, se framanta 15 minute aluatul, se unge cu putin ulei, se lasa la dospit 40 minute.
 
Dupa care se formeaza 7 bile egale, care se intind cu sucitorul sub forma de dreptunghi, pe o jumatate a acestuia se pune 1 lingura crema, jumatate se franjureaza, se ruleaza, se inchid capetele.
 
Exemplu pt aceasta operatie gasiti in link.
 
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie copt, se mai lasa la dospit inca 15 minute.
 
Se ung cu galbenus+ lapte vegetal, sau ulei+ lapte vegetal, se presara mac (asa a vrut muschiu' meu), se coc in primele 10 minute la 180 grade C, apoi la 170 grade C pana se rumenesc frumos.
 
Sper ca am explicat cat de cat bine, caci am fol toti timpii verbului😂
 

 


Comentarii

Postări populare