Ardei si dovlecei umpluti
Ingrediente:
- 7 ardei grasi rosii
- 2 dovlecei am avut eu
- 500 gr carne tocata la alegere
- 1 legatura ceapa verde sau 2 cepe rosii
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 1 borcan ciuperci
- 400-500ml rosii pasate atentie nu bulion
- 2 foi dafin
- sare
- piper
- boia dulce
- cimbru dupa gust
- 200 gr quinoa-spalata in zde mii de ape😂hidratata peste noapte in apa cu lamaie iar spalata in sita, scursa bine (se poate inlocui cu orez)
- 2,5 cani apa, stock pui sau legume de preferabil
- 3 linguri ulei masline
Mod de preparare:
Ardei cred ca stiti sa-i pregatiti pentru umplut, deci sar peste, dovleceii nu i-am curata de coaja, doar i-am taiat in jumatate si scobit cu grija mijlocul.
In cele 3 linguri de ulei am pus carnea si am lasat-o 15 minute pana s-a evaporat apa (care apa?o sa vedeti ca-si lasa apa).
Am adaugat apoi condimentele si restul ingredientelor.
Am umplut ardeii si dovleceii.
In oala de lut caci asta am folosit, am adaugat ardeii/dovleceii umpluti apoi pasatta de rosii-sa cada si pe ei inclusiv), 1 lingurita xilitol/zahar si lichidul (apa,stock ul), foile de dafin, am acoperit cu capac.
In cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana s-au gatit😂2 h zic...daca se respecta reteta fix asa vor iesi.
3/4 se vor umple.
Ne-au placut mai mult cei cu orez....😊
Luati si cativa ardei in plus este posibil sa intre mai multi in functie de marimea lor sau mai putini...
Comentarii
Trimiteți un comentariu