Ardei si dovlecei umpluti



Ingrediente:

  • 7 ardei grasi rosii 
  • 2 dovlecei am avut eu
  • 500 gr carne tocata la alegere
  • 1 legatura ceapa verde sau 2 cepe rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 borcan ciuperci
  • 400-500ml rosii pasate atentie nu bulion
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru dupa gust
  • 200 gr quinoa-spalata in zde mii de ape😂hidratata peste noapte in apa cu lamaie iar spalata in sita, scursa bine (se poate inlocui cu orez)
  • 2,5 cani apa, stock pui sau legume de preferabil
  • 3 linguri ulei masline

Mod de preparare:

Ardei cred ca stiti sa-i pregatiti pentru umplut, deci sar peste, dovleceii nu i-am curata de coaja, doar i-am taiat in jumatate si scobit cu grija mijlocul.

In cele 3 linguri de ulei am pus carnea si am lasat-o 15 minute pana s-a evaporat apa (care apa?o sa vedeti ca-si lasa apa).

Am adaugat apoi condimentele si restul ingredientelor.

Am umplut ardeii si dovleceii.

In oala de lut caci asta am folosit, am adaugat ardeii/dovleceii umpluti apoi pasatta de rosii-sa cada si pe ei inclusiv), 1 lingurita xilitol/zahar si lichidul (apa,stock ul), foile de dafin, am acoperit cu capac.

In cuptorul preincalzit la 180 grade C,  pana s-au gatit😂2 h zic...daca se respecta reteta fix asa vor iesi.

3/4 se vor umple.

Ne-au placut mai mult cei cu orez....😊

Luati si cativa ardei in plus este posibil sa intre mai multi in functie de marimea lor sau mai putini...

Comentarii

Postări populare