Paine cu naut, multicereale, aquafaba
Paine cu naut (piure)ingrediente:
- 550 gr faina alba tip 650
- 150 gr faina multicereale (solaris-multicereale, macinate la rasnita de cafea)
- 2 lingurite sare de Himalaya
- 30 gr drojdie
- 400 gr naut hidratat peste noapte si fiert (50 minute la oala cu presiune sau 4h high in SlowCooker ) 400 gr naut dupa gatire
- 350 ml apa in care a fiert nautul-aquafaba
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingurita zahar (pentru dizolvare drojdie)
Mod de preparare:
Se face un piure din 400 gr naut+350 apa in care a fiert la blender, pentru a obtine un piure fin.
Fainurile se amesteca, plus sarea.
Separat drojdia se dizolva intr-o ceasca cu zaharul si 2 linguri apa, se acopera 10 minute, dupa care se adauga peste faina, apoi uleiul de masline si piureul de naut.
Se framanta aluatul 15-20 minute, se dospeste 1 h, (se pot pune ingredientele in masina de paine,pe programul framantare/ dospire, respectand regula lichide apoi solide si la urma drojdia dizolvata), apoi se transfera aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Se mai dospeste 30 minute, se unge cu un amestec din lapte vegetal+ulei, sau galbenus+lapte vegetal, se presara seminte de floarea soarelui.
Se coace in primele 10 minute la 230 grade C, se reduce temperatura la 180 grafe C pentru inca 30-40 minute, cu un vas apa pe fundul cuptorului.
Imediat dupa coacere, se scoate painea pe un gratar sa se raceasca.
Comentarii
Trimiteți un comentariu