Papanasi fierti
Ingrediente:
- 500 gr branza de vaci
- 1 ou mare
- 1 lingura xilitol
- 1 lingurita extract de vanilie
- coaja rasa lamaie
- 3 linguri amidon
- 2 linguri gris
- 100 gr pesmet
- 25 gr ulei cocos
Pentru servit:
- smantana fie ea si vegetala cocos
- dulceata la alegere sau pur si simplu miere
Mod de preparare:
Branza se amesteca cu oul si restul ingredientelor (NU si pesmetul, uleiul cocos...), se omogenizeaza foartre bine compozitia.
Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul de cocos (se poate si unt
ghee), apoi se adauga pesmetul, se lasa pana acesta se devine maroniu la
culoare, se amesteca in tot acest timp, dupa care se lasa la racit.
Intr-o oala se pun 2 litri de apa cu un praf de sare, cand aceasta clocoteste
se pun papanasii (din compozitie se formeaza mingiute (marimea celor de
ping pong), se lasa la fiert pana se ridica la suprafata, dupa care se
scot cu o spumiera direct in tigaia cu pesmet, se tavalesc bine.
Serviti dupa bunul plac.
Comentarii
Trimiteți un comentariu