Mucenici muntenesti, la SlowCooker
Ingrediente:
- 400 gr mucenici
- 2 l apa
- zahar (este decizia voastra)
- esenta rom (doar daca va place)
- extract vanilie
- coaja de lamaie
- coaja de portocala (atentie de care folositi)
- 400-500 gr nuca (cu cat mai multa cu atata mai bine)
- 1 praf de sare
- scortiosara macinata cat doriti
- scortisoara bete
Mod de preparare:
In vasul SlowCooker-ului punem apa, betele de scortisoara, sarea, zaharul, iar dupa 2 h adaugam mucenicii, nu stiu cat va dura pana vor fi gata, gustati.
Spre final coaja de lamaie, portocala, esentele.
Cand sunt gata se lasa la racit, sa fie calduta zeama si se adauga nuca tocata la cutit, nu-mi place macinata mie personal si pudra de scortisoara.
De ce adaug la sfarsit nuca si scortisoara?pentru ca zeama se va schimba la culoare, nu vreau asta.
Dupa 1 h si 30 minute am adaugat mucenicii, apa fierbinte in SlowCooker de la bun inceput.
Timp estimat: per total 2h 30 minute modul high.
In vas de 3,5 l injumatatiti totul
Pentru cine doreste mai multa zeama, adaugati 700 ml in plus de apa, noua asa ne plac deci nu am adus modificari.
Comentarii
Trimiteți un comentariu