Pulled turkey -reteta noua

 


Ingrediente pulled:

  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 3 cepe cuburi
  • 5 graunti usturoi feliati
  • 1 ardei capia
Intr-o tigaie am pus  ulei si apa, am sotat cepele taiate cuburi, (lasat pana devine translucida), apoi grauntii de usturoi taiati felii si un ardei capia rosu taiat fasii, am amestecat continuu 3-4 minute, am adaugat condimente:

  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • boia afumata (neaparat)
  • oregano
  • busuioc
  • cimbru
  • boabe de mustar
  • 1 lingura zahar brut sau sirop artar(nu altceva)
  • 2 linguri otet balsamic
  • 500 ml rosii pasate(nu suc)
  • seminte de pin(sunt delicioase si dau un gust aparte)
Si am mai lasat pe foc 2 minute.

Mod de preparare:

Ulterior am transferat totul in SlowCooker impreuna cu carnea, (pulpe curcan), care trebuie sa fie acoperite de sos.

Timp estimat : 7 h high, am vrut sa fie moaleeeeeeeeeeeeee.

Daca nu detii un SlowCooker, bagi la cuptor 160 de grade C in oala fonta, lut, tava acoperite in prealabil pana la final, verifici sa nu scada foarte mult, (mai adaugi apa daca consideri), deoarece vei blenda la final 

Cand este gata carnea se dezoseaza, (fara zgarciuri, piele) si cu ajutorul a doua furculite se desface fasii, peste ea se adauga din sosul in care a fost cuptor (3-4 polonice aproximativ pe care le blendezi).

  • 1-2 pulpe de curcan sunt suficiente 
Ingrediente si mod de preparare 
sos de usturoi cu marar:
  • 6 graunti usturoi pisati apoi frecat cu ulei pana se albeste
  • un strop de otet
  •  200 de gr smantana grasa (laptaria cu caimac 35% grasime)
  • marar



Cartofi la Actifry 


Reteta pentru lipii o gasiti aici.



Salata pregatita:


Carnea gata sfasiata.






Comentarii

Postări populare