Supa crema de ciuperci

 


Ingrediente  supa crema ciuperci:
  • 1 kg ciuperci
  • 1/2 ardei
  • 1 fir praz
  • 1 telina
  • 3 cartofi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura marar
  • 3 graunti usturoi
  • 3 linguri ulei masline/samburi de struguri
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2-3 linguri smantana ovaz
Mod de preparare:
Se fierb legumele (ciupercile cu 15 minute inainte de a opri focul), in oala cu apa cat sa le acopere.
Cand sunt gata se scurg ( a nu se arunca apa in care au fiert), se adauga mararul, usturoiul, condimentele.
Se blendeaza totul si se adauga apa in care au fiert treptat pentru a obtine o textura cremoasa,(consistenta dorita), la final adaugam zeama de lamaie, fulgii de drojdie, smantana, uleiul siomogenizam.
 
 
Se serveste cu crutoane sau cu felii de paine/bagheta prajita si frecata cu usturoi.

 

Comentarii

Postări populare