Supa crema de ciuperci
Ingrediente supa crema ciuperci:
- 1 kg ciuperci
- 1/2 ardei
- 1 fir praz
- 1 telina
- 3 cartofi
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura marar
- 3 graunti usturoi
- 3 linguri ulei masline/samburi de struguri
- 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
- cimbru
- sare
- piper
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 2-3 linguri smantana ovaz
Mod de preparare:
Se fierb legumele (ciupercile cu 15 minute inainte de a opri focul), in oala cu apa cat sa le acopere.
Cand
sunt gata se scurg ( a nu se arunca apa in care au fiert), se adauga
mararul, usturoiul, condimentele.
Se blendeaza totul si se adauga apa in
care au fiert treptat pentru a obtine o textura cremoasa,(consistenta
dorita), la final adaugam zeama de lamaie, fulgii de drojdie, smantana,
uleiul siomogenizam.
Se serveste cu crutoane sau cu felii de paine/bagheta
prajita si frecata cu usturoi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu