Gogosele cu mar, banana (fara ou, lv, suggar), la cuptor
Ingrediente gogosi:
- 550 grame de făină
- 4 linguri sirop artar/melasa/sirop curmal
- 2 banane
- 50 ml ulei cocos
- 150 ml lapte vegetal CALD
- 10 gr drojdie uscata
- 1 lingurita nucsoara
- un praf de sare
- vanilie extract
- 1/2 lingurita scortiosara
Mod de preparare:
Faina
se cerne, se amesteca cu drojdia (valabil doar pentru cea care nu necesita
dizolvare, cititi instructiunile de pe spatele plicului), se adauga restul
ingredientelor (bananele pasate cu furculita) si se framanta
bine.
Aluatul va fi unul usor lipicios, se lasa la dospit 50 minute, apoi pe
masa infainata se intinde aluatul-grosime 5 mm, se decupeaza cu gura unui
pahar, se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai dospesc inca 15
minute.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pana se rumenesc usor
deasupra, imediat dupa se ung cu miere (cine tolereaza) si se pot presara
fulgi de cocos sau nuca macinata.
Se infaineaza inclusiv sucitorul si gura paharului.
In
locul drojdiei se poate folosi 1 plic praf de copt+1 lingurita
bicarbonat stins in zeama de lamaie iar in locul bananelor pere, mere.
Nu sunt umede in interior.
Comentarii
Trimiteți un comentariu