Gogosele cu mar, banana (fara ou, lv, suggar), la cuptor

 


Ingrediente gogosi:
 
  • 550 grame de făină
  • 4 linguri sirop artar/melasa/sirop curmal
  • 2 banane
  • 50 ml ulei cocos
  • 150 ml lapte vegetal CALD
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita nucsoara
  • un praf de sare
  • vanilie extract
  • 1/2 lingurita scortiosara
 
Mod de preparare:
Faina se cerne, se amesteca cu drojdia (valabil doar pentru cea care nu necesita dizolvare, cititi instructiunile de pe spatele plicului), se adauga restul ingredientelor (bananele pasate cu furculita) si se framanta bine.
Aluatul va fi unul usor lipicios, se lasa la dospit 50 minute, apoi pe masa infainata se intinde aluatul-grosime 5 mm, se decupeaza cu gura unui pahar, se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai dospesc inca 15 minute.
 
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pana se rumenesc usor deasupra, imediat dupa se ung cu miere (cine tolereaza) si se pot presara fulgi de cocos sau nuca macinata.
 
Se infaineaza inclusiv sucitorul si gura paharului.
In locul drojdiei se poate folosi 1 plic praf de copt+1 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie iar in locul bananelor pere, mere.
Nu sunt umede in interior.
 

 

Comentarii

Postări populare