Placinte cu spanac, branza de capra, la SlowCooker
Ingrediente placinte:
Aluat:
- 400 g faina
- 80 g untura (sau unt)
- 4 galbenuse ou
- 1 varf cutit de sare
- 1 plic praf de copt
- 220-250 ml apa minerala
Mod de preparare :
Faina
cernuta se amesteca cu praful de copt, se adauga restul ingredientelor
si se framanta pana se obtine un aluat omogen, nelipicios (in functie de faina
folosita posibil sa mai necesite apa minerala sau faina in completara, nu
adaugati pana nu framantati).
Ingrediente pentru umputura:
- 10 oua prepelita sau 2 de gaina
- telemea vaca/capra cat va lasa sufletul
- 200 gr baby spanac spalat, scurs bine
Mod de preparare umputura:
Se amesteca telemeaua rasa cu ouale.
Spanacul se taie marunt (nu l adaugati in amestecul cu branza.
Se intinde foaie subtire si pe toata suprafata se intinde amestecul cu branza apoi spanacul.
Se ruleaza sul (rulati strans)si se taie bucati de dimensiunea dorita.
In vasul SlowCooker-ului tapetat cu hartie de copt se pun placintele, se ung cu ou batut, se presara susan/mac ce doriti.
Nu incap intr-un singur sc ci in doua sau doua ture. Nu uitati de prosop
Comentarii
Trimiteți un comentariu