Spirale cu mere si stafide
Ingrediente:
- 450 de grame de faina
- 3 galbenusuri
- 40 ml ulei
- 220-230 ml lapte vegetal (sau combinati smantana vegetala+lapte)
- 60 grame zahar brut/alb
- 1 praf de sare
- extract vanilie
- 7 grame de drojdie uscata
Ingrediente umplutura:
- 400 gr cirese fara samburi
- 1 mar potrivit fara coaja, taiat cubulete mici
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 varf cutit nucsoara
- 1 LINGURA SI JUMATATE amidon
- 1 lingura zahar
- 3 linguri stafide hidratate
Pentru uns:
galbenus+lapte
Mod de preparare aluat:
Faina se cerne se amesteca cu drojdia uscata, se adauga restul ingredientelor (atentie laptele cald in care s-a dizolvat zaharul), se framanta 10 minute aluatul, se unge cu putin ulei se acopera si se lasa la dospit aproximativ 1 ora.
Mod de preparare umplutura:
Intr-un vas non stick se pun ciresele fara samburi, merele cubulete, stafidele hidratate, zaharul si se lasa sa fiarba 15 minute la foc potrivit, dupa care se adauga amidonul dizolvat in cateva linguri de suc fierbinte de la fructe, se amesteca energic timp de 3 minute, se opreste focul, se lasa la racit.
Se va intinde aluatul in foaie patrata nici groasa, nici subtire, se intinde pe toata suprafata acesteia compozitia cu fructe si se impatura in trei lejer, se aplatizeaza putin, se taie fasii de doua degete si se rasucesc atat cat va permite,
Se ung cu galbenus+lapte vegetal.
Se coc la 170 grade C pana se rumenesc deasupra (de data asta n-am cronometrat, eram in 7 directii odata:)).
Sunt delicioase.
Puteti alege orice combinatie fructe respectand acelasi principiu.
Comentarii
Trimiteți un comentariu