Covrigi cu seminte de chia
Ingrediente covrigi
- 600 g faina
- 150 smantana cocos
- 2 oua sau 4 galbenusuri
- 1 praf de sare
- extract vanilie
- 1lingurita coaja lamaie Biovegan
- 25 gr drojdie proaspata
- 4 linguri seminte chia macinate
- 150 gr caju macinat (la rasnita de cafea)
Pentru uns :
- galbenus cu lapte
- ulei cu lapte
Dupa coacere pentru uns:
- miere
Mod de preparare:
Intr-un vas se cerne faina, se amesteca cu sarea, se face o adancitura in
mijloc si se adauga drojdia activata (a se vedea procedeul mai sus la
reteta de paine) si restul ingredientelor, se framanta aluatul 15
minute, se dospeste 1 h, dupa care pe blatul infainat se vor intinde
bucati de aluat de marimea unei mingi de tenis, (scuze comparatiile dar ca
sa va dati seama), se taie franjuri la un capat, se ruleaza si se unesc
capetele, se mai lasa la dospit in tava tapetata cu hartie de copt inca 10
minute se ung si se coc la 170 grade C pana se rumenesc frumos.
Imediat
dupa coacere se ung cu miere.
Un deliciu...
Nota: Se poate folosi in loc de caju, nuca, alune crude, migdale.
Comentarii
Trimiteți un comentariu