Prajitura cu mere, nuci si fistic



Cea mai buna prajitura/placinta cu mere.
Nu este nici cu 6 linguri,nici cu 6 cani,nici cu ulei,faina,apa.
Un aluat fraged, se topeste in gura❤️.
Usor de preparat.
 
Ingrediente: 
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 100 gr smantana grasa 30%grasime (fernentata)
  • 500 gr faina 000
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coaja de la o 1/2 de lamaie
Umplutura: 
  • 1-2 kg mere
  • zahar brut (nu altceva, daca se doreste mai dulce, cantitatea este dupa preferinta fiecaruia)
  • scortisoara
Pentru uns:
  • 1 ou
  • nuca/fistic
Mod de preparare:
 
Merele se curata de coaja, cu ajutorul dispozitiv special se scoate cotorul, se taie pe jumatate apoi felii (nici groase nici subtiri).
Se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara (tot dupa gust) si se lasa aproximativ 10-12 minute pe foc potrivit, amestecand din cand in cand.
In alt vas se pune untul, apoi se adauga smantana, oul, vanilia, sarea apoi faina si praful de copt, se "framanta"pana se obtine un aluat omogen.
Dupa aceea, se imparte in doua jumatati egale, pe masa infainata se intinde prima foaie, se urca in tava tapetata cu hartie copt sau unsa cu unt si faina, aluatul trebuie sa urce putin si pe peretii acesteia.
Se pun merele, NU si sucul acestora rezultat dupa, se intinde a doua foaie si se aseaza peste mere.
Marginile se preseaza de jur imprejurul tavii, se unge cu ou, se presara nuca taiata la cutit (NU MACINATA), fistic daca aveti crud/nesarat.
 
Se coace in cuptor preincalzit, 
la 160 grade C pana se rumeneste (se vede la ochi), fara ventilatie, coacere sus-jos.
Nuca si fisticul vor face diferenta.😌
 





 

Comentarii

Postări populare