Biscuiti Red Velvet Crinkle
Biscuiti Red Velvet Crinkle...
Ingrediente biscuiti:
- 650 faina(alba+orez, 500 cu 150)
- 1 plic praf de copt
- /2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare
- 170 gr unt de cacao(eu) sau margarina vegetala
- 80 gr zahar brut
- 3 oua sau 6 galbenusuri
- extract de vanilie
- 100 gr zahar pudra (pentru tavalit biscuitii)
Pentru colorant:
Nu am vrut alimentar asa ca l-am obtinut din:
- 150 ml suc rodie
- 150 gr zmeura congelata
Lasate sa fiarba la foc mic 20-25
minute, se strecoara prin sita deasa, obtinandu-se astfel un piure.
Mod de preparare:
Intr-un vas se amesteca fainurile cu sarea, bicarbonat de sodiu, praful de copt.
In
bolul mixerului se adauga untul de cacao cu zaharul (cele 80 gr), se
mixeaza 5 minute apoi se adauga ouale pe rand mixand dupa
fiecare, vanilia, zeama de lamaie si pireul de fructe. Se adauga faina si
se framanta pana aceasta se incorporeaza integral. Daca aluatul este
lipicios nu-i bai, se acopera vasul si se da la rece 2-4 ore.
Dupa acest
timp se formeaza bile de marimea unei mingi de ping pong, se tavalesc
prin zaharul pudra si se coc pret de 20 minute la 170-180 grade C treapta din
mijloc.
Nota:
Alt ingrediente pe post de colorant ar fi pudra de sfecla daca o gasiti:)) sau piureul de sfecla, automat cantitatea de faina se modifica.
Rezulta doua trei tavi din aceasta cantitate, cat se va coace prima tava, restul de aluat se va tine in continuare la frigider.
Comentarii
Trimiteți un comentariu