Briose cu crema din fructe de padure, fara OU



Ingrediente briose:

  • 220 gr faina alba sau secara
  • 60 gr amidon
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • sirop artar sau melasa dupa gust (4-5 linguri)
  • 200 ml apa minerala
  • 100 ml lapte vegetal
  • 50 ml ulei cocos sau floarea soarelui
  • 1 banana optional
  • 1 lingurita coaja lamaie/portocala biovegan


Ingrediente pentru crema:

  • 250 gr afine sau zmeura blendate si trecute prin sita
  • 300 ml lapte vegetal 
  • 50 gr faina orez
  • 20 gr amidon
  • indulcitor la alegere

Daca folositi carob/cacao veti inlocui 50 gr de faina din total cu 50 carob/cacao adica veti avea 170 faina cu 50 ...


Mod de preparare briose:

Ingredientele uscate se amesteca intre ele, umede la fel apoi se impreuneaza, nu amestecati decat sa se incorporeze faina.

Se coc la 175 grade C pana trec testul scobitorii.

 

Preparare crema:

Laptele se amesteca cu indulcitorul si piureul de afine, se pun pe foc, dupa 3 minute se adauga faina de orez combinata cu amidonul, se lasa sa fiarba 10 minute. In tot acest timp se amesteca cu un tel.

Se lasa la racit atat briosele cat si crema apoi se orneaza cu un pos.

Va mai ramane crema, o puteti consuma ca atare, se pastreaza la frigider in boluri.

Cine tolereaza oul, folositi varianta briose cu afine de pe blog, tot a mea evident:))cu mentiunea ca nu veti pune afinele in compozitie.

Comentarii

Postări populare