Pate de pui sau curcan
Ingrediente:
- 300 gr inimi si pipote pui sau curcan
- 3 ficatei pui sau curcan
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ardei capia rosu mare
- 2 morcovi potriviti
- 1/2 telina
- 1 fir praz ( doar partea alba)
- 1 foaie dafin
- boabe piper
- 2 linguri ulei masline
- nucsoara
- cimbru
- oregano
- boia dulce
- ienibahar macinat
- fulgi de drojdie inactiva ( 2 linguri am folosit eu)
Mod de preparare:
Carnea am fiert-o timp de 45 minute la oala cu presiune (atunci,acu se poate la SlowCooker) cu o
ceapa, boabele de piper si foaia de dafin.
Separat am inabusit restul
legumelor in cele doua linguri de ulei si zeama de la carne aproximativ 2
cani,
Trebuiesc lasate pana se evapora complet apa/ zeama de la
carne.
Carnea va fi pusa intr-o sita la scurs, dupa care totul la blender/
robot impreuna cu condimentele mentionate, bine ar fi sa le folositi pe
toate pana se obtine o pasta fina. Daca constatati ca textura pateului
este prea densa, adaugati 2 linguri smantana ovaz sau lapte (in cazul meu
nu a fost nevoie).
Se da la rece minim 2-3 ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu