Pate de pui sau curcan

 


Ingrediente:
  • 300 gr inimi si pipote pui sau curcan
  • 3 ficatei pui sau curcan
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei capia rosu mare
  • 2 morcovi potriviti
  • 1/2 telina
  • 1 fir praz ( doar partea alba)
  • 1 foaie dafin
  • boabe piper
  • 2 linguri ulei masline 
  • nucsoara
  • cimbru
  • oregano
  • boia dulce
  • ienibahar macinat
  • fulgi de drojdie inactiva ( 2 linguri am folosit eu)
Mod de preparare: 
Carnea am fiert-o timp de 45 minute la oala cu presiune (atunci,acu se poate la SlowCooker)  cu o ceapa, boabele de piper si foaia de dafin.
Separat am inabusit restul legumelor in cele doua linguri de ulei si zeama de la carne aproximativ 2 cani,
Trebuiesc lasate pana se evapora complet apa/ zeama de la carne.
Carnea va fi pusa intr-o sita la scurs, dupa care totul la blender/ robot impreuna cu condimentele mentionate, bine ar fi sa le folositi pe toate pana se obtine o pasta fina. Daca constatati ca textura pateului este prea densa, adaugati 2 linguri smantana ovaz sau lapte (in cazul meu nu a fost nevoie).
Se da la rece minim 2-3 ore.

 

Comentarii

Postări populare