Aluat de pizza -ceamaibunapizza




Geniale tavile astea, dar exista si un minus care  nu ma deranjeaza personal, era de asteptat: cele de jos se coc mai repede.
Tavile le-am uns din abundenta cu ulei de masline, de asemeni blatul il puteti intinde pe un pat de malai+faina (predomina malaiul).
Aluat de pizza este framantat la masina de paine cu unt, ou, oregano, busuioc.

Toppinguri folosite: somon afumat, ciuperci, baby spanac, ardei capia, ceapa rosie, mozzarella, rosii cherry.



Deci las reteta, sigur ca, in functie de marimea oualelor, poate suferi modificari in gramaje, evident si faina.

Ingrediente :
  • 700 gr faina
  • 1 plic si jumatate drojdie uscata
  • 2 oua
  • 320 ml apa calda sau lapte cald
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura plina miere (vorbesc de lingura inox nu cea a masinii)
  • 2 linguri pline cu unt la temperatura camerei, margarina alsan sau untura  pentru cei cu alergii plv
  • oregano si busuioc cat doriti dar zic sa puneti
Mod de preparare:
In ordinea pe care o stiti valabila pentru masinile de paine, program aluat sau pizza.
Pentru fiecare tava am folosit 220-250 gr aluat pe care l-am intins cu sucitorul pe masa unsa cu ulei, tava unsa si ea generos, da generos sa fie.

După ce dospește blatul inclusiv, se întinde aluatul, se  adauga toppinguri  și se introduce la cuptor, la 200 grade pentru 10-15 minute, fara ventilație, coacere sus jos.
Toppinguri la alegere:   somon afumat, ciuperci, baby spanac, ardei capia, ceapa rosie, mozzarella, rosii cherry


Tips: NU FOLOSITI sos !  pastreaza umiditate blatului.
Toate legumele vor fi spalate uscate tot din acelasi motiv.
Se va coace la temperatura maxima a cuptorului astfel legumele nu se vor fleoscai (da asta-i cuvantul) si isi vor pastra proprietatile si culoriile, exact ca in poza si nici apa in pizza nu va fi).
Blatul este gata cand s-a maronit pe margini (vezi poza).

Aluatul trebuie sa fie aerat. usor lipicios dar sa nu ramana pe cuva masinii, ridicati capacul si evaluati.
După ce dospește blatul inclusiv, apoi întinzi adaugi topp și bagi la cuptor, 200 grade C, pentru 10-15 minute blatul trebuie sa se maroneasca pe margini...fara ventilație, coacere sus jos.
Aluatul acesta se poate pastra la frigider in punga cu zip 1-2 zile.

Eu am făcut 4 bucati din cantitatea  inițială, cu 27 gr drojdie proaspătă, da a rămas alta dată aluat când nu am făcut 4 tavi, l-am congelat apoi, decongelat peste noapte la frigider, ulterior la temperatura camerei apoi l-am folosit. 

Comentarii

Postări populare