Briose cu zucchini, morcov si cartof dulce

 


GENIALEEEEEEEEEE va garantez.
Nu se simte nici o leguma, acestea au fost coapte in prealabil in actifry,se poate si in cuptor.
Au mai ramas 2 in cateva minute.😩

Ingrediente:
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • turmeric
  • 1 morcov mare
  • 1 zucchini/dovlecel
  • 1 cartof dulce
  • 3/4 plic praf de copt
  • 2 gr bicarbonat de sodiu nestins
  • 200 ml smantana fermentata 24% grasime(NU de gatit)
  • 100 ml lapte
  • 50 gr telemea rasa
  • faina cat cuprinde, ca sa nu curga aluatul de pe spatula/lingura

Mod de preparare:
Legumele le-am taiat felii groase, le-am stropit cu putin ulei, apoi in actifry pentru 20 de minute, dupa care le-am blendat cu 100 ml lapte dulce.

Intr-un vas incapator am spumat untul la viteza maxima a mixerului, apoi ouale (pe rand, pana nu se incorporeaza complet nu adaugati altul).
Gata cu mixerul.

Am adaugat apoi smantana, piureul de legume, turmeric, 50 gr telemea rasa si ultima data faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul (aici nu am cantitate exacta, deoarece depinde de marimea oualelor si a legumelor), asadar se adauga pana se obtine un aluat care nu curge de pe spatula/lingura.

Se pune in forma de briose (3/4 se va umple).
Se lasa la "odihnit"10-15 minute apoi se coc in cuptorul preincalzit,  la 160 de grade C pana se intaresc putin deasupra.





Comentarii

Postări populare