Paine cu ceapa rosie,fulgi de porumb si mix seminte
Ingrediente paine:
- 200 g fulgi de porumb macinati sau ca atare (fulgi fara zahar sanovita)
- 800 g faina tip 650
- 30 gr drojdie proaspata
- 1 si 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri lapte ovaz/apa din totalul de 650
- 70 gr untura (eu)sau ulei masline
- 650 ml apa sau lapte ovaz CALD(A)
- 3 cepe rosii blendate cu 150 ml lapte/apa(tot din totalul de 650 ml)
- 5-6 linguri pline mix seminte (in,susan,chia,mac,dovleac,fl soarelui) nemacinate
Mod de preparare:
Intr-un vas mare se cerne faina se amesteca cu fulgii de
porumb, sarea, semintele, se face o adancitura in mijloc si se adauga
drojdia ce in prealabil a fost activata (drojdia+1 lingurita zahar+2
linguri lapte se omogenizeaza bine intr-o cana, se acopera si se lasa 10
minute pe calorifer sau intr-un alt loc cald), uleiul sau untura, apa sau
laptele ramas si se framanata aluatul timp de 15 minute.
Se lasa la dospit
45-50 minute, dupa care se formeaza painea si se pune in tava/tavile in care
se va coace, ori tot aluatul in forma de tort tapetata cu hartie de copt, ori
se injumatateste aluatul, se formeaza doua paini si se pun in tavi de
chec.
Se mai lasa la dospit 15-20 minute, se ung cu un amestec din
galbenus+lapte vegetal sau ulei+lapte vegetal, se presara mac daca doriti si se
coc astfel:
- in primele 10 min la 220 grade C
- urmatoarele 40 minute la 170-180 grade C treapta din mijloc, cu un vas apa pe fundul cuptorului.
Nota:Framantati in prima faza cu 600 ml lichid si daca mai cere, adaugati si cei 50 ml.
Lucrati aluatul dupa dospire cu mainile unse cu ulei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu