Paine cu ceapa rosie,fulgi de porumb si mix seminte

  


Ingrediente paine:
  • 200 g fulgi de porumb macinati sau ca atare (fulgi fara zahar sanovita)
  • 800 g faina tip 650
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 1 si 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri lapte ovaz/apa din totalul de 650
  • 70 gr untura (eu)sau ulei masline
  • 650 ml apa sau lapte ovaz CALD(A)
  • 3 cepe rosii blendate cu 150 ml lapte/apa(tot din totalul de 650 ml)
  • 5-6 linguri pline mix seminte (in,susan,chia,mac,dovleac,fl soarelui) nemacinate
 
Mod de preparare:
Intr-un vas mare se cerne faina se amesteca cu fulgii de porumb, sarea, semintele, se face o adancitura in mijloc si se adauga drojdia ce in prealabil a fost activata (drojdia+1 lingurita zahar+2 linguri lapte se omogenizeaza bine intr-o cana, se acopera si se lasa 10 minute pe calorifer sau intr-un alt loc cald), uleiul sau untura, apa sau laptele ramas si se framanata aluatul timp de 15 minute.
 
Se lasa la dospit 45-50 minute, dupa care se formeaza painea si se pune in tava/tavile in care se va coace, ori tot aluatul in forma de tort tapetata cu hartie de copt, ori se injumatateste aluatul, se formeaza doua paini si se pun in tavi de chec.
 
Se mai lasa la dospit 15-20 minute, se ung cu un amestec din galbenus+lapte vegetal  sau ulei+lapte vegetal, se presara mac daca doriti si se coc astfel:
  • in primele 10 min la 220 grade C
  • urmatoarele 40 minute la 170-180 grade C treapta din mijloc, cu un vas apa pe fundul cuptorului.
Nota:Framantati in prima faza cu 600 ml lichid si daca mai cere, adaugati si cei 50 ml.
Lucrati aluatul dupa dospire cu mainile unse cu ulei.

 

Comentarii

Postări populare