Mamaliga cu ciuperci, oua, cascaval
Taci si inghite zice o reteta, eu am adaptat:
mamaliga cu ciuperci, oua, cascaval vegetal sau " normal" pentru milk ladder la cuptor.
Ingrediente mamaliga cu ou sau cum s-o numi ea:
Pentru mamaliga:
- 1 cana malai
- 3 cani apa sau LAPTE OVAZ (de preferabil lapte ovaz Isola Bio, The Brigde)
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri ulei masline
Mod de preparare:
Se masoara cu aceeasi cana, trebuie sa iasa mai moale deci a se respecta proportiile.
Cand a fost gata am pus jumatate din cantitate intr-un vas yena uns cu ulei, peste ea am asezat ciupercile (la borcan, scurse bine), apoi cascaval ras si doua cuburi margarina vegetala sau unt ghee (valabil doar pentru milk ladder), dupa care cealalta jumatate din cantitatea de mamaliga, iar cu ajutorul unei linguri am realizat adancituri 3 la numar in care am spart direct ouale, (cate unul in fiecare adancitura).
Am dat la cuptor pana albusul s-a inchegat, daca nu doriti galbenusul moale, o mai lasati.
170 grade C , cuptor preincalzit. Putin patrunjel peste oua la final.
Mandra a devorat :))
Ies vreo 3 portii mari.
Pentru cine detine SlowCooker, se pun toate ingredientele pentru mamaliga in vas.
Timp estimat: 2 ore pe high.
Comentarii
Trimiteți un comentariu