Cascaval homemade, cremos, fara cheag, sare
milkladder
Posibil sa nu va ajute pe multi aceste preparate momentan, dar totusi postez.
Cascaval home made-cremos, fara cheag, sare
Ingrediente cascaval:
- 1 litru lapte 3,5% grasime
- 650 gr branza de vaci proaspata minim 5% (am luat vrac)
- 60 gr unt
- 1 ou (se poate fara)
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert, cand fierbe se adauga branza si se amesteca.
Se va lasa pe foc pana cand laptele isi schimba culoarea, devine galbui, adica zer.
(Fac o paranteza aici sa nu cumva sa aruncati zerul, se poate utiliza in ciorbe, blaturi pizza, paine.
Eu l-am congelat in diverse cantitati, tot in cazul milk ladder il folositi).
Dupa care intr-un vas adanc se pune o sita si un prosop curat si umed sau tifon si se pune la scurs branza, 30 de minute se lasa, apoi se inchide prosopul si presati bine pentru a scurge tot zerul.
Se va sfarama cu o furculita pana dispar cocoloasele.
Intr-un alt vas se topeste untul, se adauga branza sfaramata, se amesteca rapid si se adauga oul batut in care s-a pus bicarbonat de sodiu.
Se amesteca permanent compozitia pana va deveni vascoasa in genul mozzarellei topite (vreo 3-4 minute dureaza).
Se opreste focul si se rastoarna cascavalul intr-un vas yena clatit inainte cu apa rece, se lasa pana la racirea completa apoi se depozaiteaza in frigider pana la 7 zile.
Eu l am pus intr o caserola plastic.
Se poate fara ou.
Se poate adauga un strop de sare si alte mirodenii l,masline.
Am gasit retete in care era mentionat o alta varianta astfel ca dupa racire se poate lasa o zi doua la uscat cred ca maturare se numeste (cum va place)
Textura este cremoasa,se feliaza perfect,se face rapid,mai mult mi a luat sa scriu:))
Comentarii
Trimiteți un comentariu