Saleuri cu mac, susan, fara drojdie, praf de copt sau bicarbonat de sodiu
Saleuri cu mac, susan
Se topesc in gura!
Sunt fara drojdie, praf de copt sau bicarbonat de sodiu.
Inainte de a scrie reteta punctez niste aspecte importante pt gust,textura,mod de lucru: dupa framantare,aluatul necesita minim 8 ore la frigider,ca sa nu zic 24( caci nu am avut cum😊) cand se va intinde foaia va trebui impaturita in 4 apoi intinsa din nou,in strat de 1 cm ( in nici un caz subtire,dar nici prea groasa),se va lucra cu aluatul rece,se va framanta cu ing reci.Nu vor sta la cuptor mai mult de 20 minute sau pana se rum usor dedesubt.
Asadar:
Ingrediente :
- 500 gr faina cernuta
- 150 gr margarina vegetala
- 100 gr untura ( asta da tonul😊) daca nu aveti, veti folosi margarina 250 gr
- 100 gr smantana vegetala, eu am folosit de ovaz Isola, merge orez, mei.
- cascaval vegetal Violife 250-300 gr,ce aroma doriti,sau branza tofu,insa nu stiu cum iese
- pentru cine tolereaza 2 oua,sau 4 galbenusuri, sau va lipsiti total
Pentru uns:
- lapte amestecat cu ulei de dovleac am folosit eu, 4 linguri+ 4
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din ingredientele mentionate mai sus fffff bine, pana la omogenizarea completa, cam 20 de minute.
Se formeaza o bila, se infoliaza si la frigider 8 ore sau peste noapte.
Cascavalul se va marunti extrem de bine, eu am folosit foarfeca de bucatarie.
Dupa cele 8 ore se va injumatati si se va intinde prima foaie, se va impaturi in 4, se va intinde din nou si se vor forma saleurile, se vor unge, presara mac, susan, in, 20 minute la cuptor, usor rumene.
Comentarii
Trimiteți un comentariu