Pâine cu praf de copt, fara dospiri, fara frământări

 


Va las aici rețetă pentru pâine cu praf de copt, fara dospiri, fara frământări.
Se poate trăi și fără drojdie.🤣
Extraordinara in schimb.
Nu înlocuiți ingredientele!!!!
 
 
Ingrediente:
  • 500 ml kefir/Sana/Lapte bătut(ce aveți,una din ele, sau apa minerala )
  • 450 faina (300 faina neagra cu 150 faina alba tip 650)SAU invers SAU doar alba 650
  • 14 gr praf de copt
  • 1 lingura miere/sau zahar
  • seminte daca doriti
  • sare dupa gust

Mod de preparare:
Intr-un vas se pune kefirul/sana/laptele batut (apa minerala dar mai putina, e lichid lichid, pentru cei alergici),  se adauga sarea, mierea si se amesteca, dupa care faina cernuta +praful de copt se amesteca bine pana se inglobeaza faina.
 
Va rezulta un aluat moale, lipicios.
Pe masa de lucru se pune un pumn de faina sau mai mult daca cere (aici diferă de multe, nu pot spune exact deoarece rețeta este versatila și făinurile diferite), se varsa aluatul si cu ajutorul mainilor se formeaza painea.
 
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, adaugati faina cat sa puteti manevra aluatul nu mai mult.
Se coace la 165 grade pana se rumeneste deasupra, coacere sus jos fara ventilație.

Comentarii

Postări populare