Caramel, nuci, mere, scortisoara si un blat delicios
🙈🙈🙈Si un blat......delicios.
Se serveste cu frisca....
Ingrediente:
- 5-6 mere (in functie de marimea lor)
- unt la temp camerei cat o nuca
- zahar pentru tapetat vasul
Mod de preparare:
Direct in vasul SlowCooker-ului duraceramic:
Cu ajutorul unei pensule, (atentie nu cu mana pentru ca se va topi untul si nu e ok), ungeti fundul acestuia plus peretii pana la jumatate, adaugari zahar tos si distribuiti peste unt, (exact cum distribuiti zaharul topit pentru crema de zahar ars, aceleasi miscari), surplusul il puneti deoparte.
Adaugati nuca taiata grosier la CUTIT apoi merele intregi curatate de coaja si scobite in interior (benefica ustensila speciala).
Se introduce vasul in cuptor preincalzit la 180 grade pentru 1 h si 20 de minute.
Se scoate vasul se lasa 10 minute sa se raceasca, timp in care pregatiti aluatul.
Astfel:
- 5 albusuri se bat cu un praf de sare, NU spuma tare (porniti mixerul viteza maxima si dupa 10 secunde adaugati
- 100 gr zahar in doua transe, continuati mixarea, in momentul in care ridicati paletele albusul sa cada de pe ele, este suficient), lasati deoparte.
Separat intr un castron
- 5 galbenuse
- 15 ml ulei
- vanilie
- coaja lamaie
- 150 gr faina cernuta
- 5 gr praf de copt
Amestecul se toarna peste mere, se aranjeaza cu o spatula.
In SlowCooker pana trece testul scobitorii.
Timp estimat : la 2 h verificati.
Prosop absorbant in mai multe straturi, schimbat daca este cazul.
Cand este gata, o lasati 30 de minute , apoi cu ajutorul unei farfurii rasturnati si adaugati caramelul peste.
Acesta se face asa:
- 100 gr zahar se topesc foc potrivit,se adauga
- 35 gr unt
- 75 ml smantana pentru frisca
Varianta pentru CUPTOR:
Alegeti o tava fix cat sa incapa cele 5 mere, nu mai mare, pasii sunt aceeasi, se coace la 160 de grade C.
Comentarii
Trimiteți un comentariu