Ingrediente chec cu felii mar, carob si lamaie
tava de chec ceramica,dar merge si in vas yena,fie ea si rotunda dar nu f mare pt a putea creste im volum nu sa se lateasca,acelasi procedeu unsa cu ulei,tap cu faina.
Ingrediente chec cu felii mar,carob si lamaie (1 chec)
- 4 oua
- 100 grame zahar pudra (este important acest aspect,pudra sa fie)
- 100 ml lapte migdale/cocos/nuci/caju/ovaz
- 50 ml ulei cocos sau floarea soarelui
- 1 lingurita coaja lamaie (biovegan eu)
- 1 lingurita praf copt
- 1 praf de sare
- 210 gr faina
- 1 mar felii
- 75 ciocolata neagra topita sau un amestec din carob/cacao+lapte+1 lingurita miere,sa fie lichid amestecul
Mod de preparare:
Se
mixeaza ouale cu praful de sare pana se albesc, se adauga zaharul si se
continua mixarea inca 5 minute viteza mare, se adauga treptat uleiul
alternativ cu laptele, coaja de lamaie si ultima data faina amestecata cu
praful de copt.
Se unge
o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina (se inlatura surplusul), se
toarna compozitia in tava si apoi ciocolata topita sau amestecul mai sus
mentionat cu o lingura pe mijlocul tavii (de la un capat la
celalalt).
Cu o scobitoare se "modeleaza"dupa preferinta, se adauga
feliile de mar taiate.
Se coace la 170 grade C pana trece testul
scobitorii, estimez 30 minute, treapta din mijloc.
Se scoate pe un gratar
imediat dupa coacere.Pofta sa aveti!
Marul se poate inlocui cu para, portocala, orice fruct doriti.
Comentarii
Trimiteți un comentariu