Budinca tapioca cu sos de cirese. Fara lv,ou,gluten.
Ingrediente budinca:
SE VA , ACEEASI CANA pentru TOATA RETETA (de 200 ml)
Asadar:
- 1/2 cana de perle tapioca
- 3+1/2 cani apa ( 3 cani jumatate)
- 1 cana lapte nuci cocos, migdale
- 1 pastaie vanilie
- 2 linguri sirop artar, miere, xilitol am folosit eu
- 1 praf de sare
Ingrediente lapte de cocos:
La manivela direct😂😂 eu am facut mai mult poti injumatati deci
200 gr nuca hidratata peste noapte,
aruncata apa si am pus din nou
apa plata 800 ml
la blender,
apoi strecurat.
Nuca o iau din lidl la plic, nu e ranceda, nu coji.
Ingrediente sos de cirese:
- 500 gr cirese fara samburi
- 2 linguri miere
- 50 ml apa
- 1,5 lingurita amidon
Mod de preparare sos:
Fructele se pun la fiert cu apa si mierea, se lasa pana cand lichidul scade la jumatate si apoi se adauga amidonul in ploaie amestecand continuu cu un tel, se mai lasa 3-4 minute pe foc.
Mod de preparare budinca:
Se pun intr-o cratita cu fundul gros 3+1/2 cani de apa rece, se adauga perlele 1/2 cana, se pune cratita pe foc si cand apa se infierbanta bine se amesteca pana cand apa fierbe si perlele se ridica la suprafata, apoi se reduce focul si se continua fierberea inca 5-6 minute amestecanf continuu ( continutul cratitei se va ingrosa ca o mamaliga).
Se opreste focul, se rastoarna continutul cratitei asa fierbinte intr-o strecuratoare foarte deasa ( in caz contrar pierdeti perlele) si se clateste sub jet de apa rece pana cand apa inchegata in care au fiert dispare si raman nelipicioase, semitranslucide.
Daca nu se procedeaza asa veti obtine o budinca "baloasa" scuzati expresia)😄.
Se pun perlele de tapioca inapoi in cratita curata, se adauga laptele rece, vanilia, praful de sare, se pune pe foc si se fierbe amestecand constant, pana cand laptele este usor inchegat si perlele devin translucide.
Dupa ce s-a racit, se adauga indulcitorul.
Se aseaza in straturi.
Nu blenduiti ciresele.
Respectati gramajele si modul de preparare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu