Biscuiti cu morcov

 


Ingrediente biscuiti:

  • 200 gr faina integrala
  • 300 gr faina 000
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita miere (pentru activare drojdie, sau zahar)
  • 15 ml ulei masline
  • 2 morcovi
  • 210 ml lapte ovaz Isola am folosit eu (laptele CALD blendat cu morcovii sa rezulte 250 ml lichid)
  • 70 gr untura (sau unt pentru milk ladder este ideal)
  • 1 lingura plina faina
  • 1/2 lingurita sare


Mod de preparare:

Fainurile se amesteca impreuna cu drojdia, se face o adancitura in mijloc si se adauga uleiul de masline, morcovii blendati cu laptele si se framanta bine aluatul, se acopera si se lasa la dospit 40 minute, dupa care se intinde cu ajutorul mainilor aluatul, se unge pe toata suprafata cu amestecul din: untura/unt+faina+sare, se impacheteaza in 3/4/5 cate puteti, apoi pe masa pudrata cu faina se intinde cu sucitorul foaie de grosimea unui deget, se decupeaza cu gura unui pahar, se pun in tava tapetata cu hartie copt, inca 10 minute sa dospeasca, se ung cu ulei+lapte veg sau galbenus+lapte vegetal,  se presara susan.

Se coc la 175 grade C in cuptorul preincalzit pana se rumenesc deasupra.

Estimez 20-25 minute, ca cineva tragea de mine.

Comentarii

Postări populare