Paine cu ceapa rosie, rosii cherry, seminte dovleac, faina ovaz
Va mai amintiti pita pe vatra, unsa cu rosie sparta pe care o mancam cu ceapa si branza???Am "readus la viata" gustul acela
So, paine cu ceapa rosie( piure), rosii cherry, seminte dovleac, faina ovaz si salata vinete fara maioneza, cu lamaie, ceapa rosie, seminte de chia si floarea soarelui macinate. Festin nu alta.
Ingrediente paine cu ceapa si rosii:
- 800 gr faina alba tip 650
- 200 gr faina ovaz (fulgi de ovaz all green bio) pe care i-am macinat la rasnita de cafea
- 30 gr drojdie proaspata
- 1 lingura miere
- 400 ml apa calda
- 1 si jumatate lingurita sare roz Himalaya
- 100-150 gr seminte dovleac NEMACINATE
- 2 cepe rosii blendate zdravan (piure)
- 250 gr rosii cherry tocate marunt la cutit
- 50 ml ulei masline
Pentru uns:
Lapte vegetal+ulei masline
sau
galbenus+lapte vegetal
Mod de preparare:
Faina
se cerne doar cea alba, se amesteca cu cea de ovaz si sarea, dam de-o
parte.
Drojdia se dizolva cu lingura de miere si 3 linguri lapte
vegetal, se adauga peste faina, acoperim 10 minute, dupa care se adauga
uleiul, piureul de ceapa si se incepe framantarea.
Dupa ce faina s-a
incorporat se adauga semintele de dovleac si rosiile taiate
marunt, scurse bine, se continua framantarea timp de 15 minute.
Se unge
aluatul cu ulei si se lasa la dospit 1 h la loc caldut. Apoi se imparte
acesta in jumatate si fiecare jumatate in doua. Pe masa unsa(inclusiv
mainile), se formeaza suluri, se impletesc cate doua.
Se aseaza in tavile
tapetate cu hartie de copt si se dospesc inca 20 minute.
Se ung, se presara
seminte susan/mac, se coc 10 minute la 200 grade C si apoi la 170-180grade C inca
30-40 minute sau pana se rumenesc cu un vas apa pe fundul cuptorului.
Dupa
coacere se scot pe un gratar, nu se lasa in tava sau hartie,nu acoperite
caci transpira si veti avea un miez cleios.
O minunatie de paine.
P.S daca considerati ca nu se va consuma un doua zile, se va pastra la frigider in pungi de hartie
Comentarii
Trimiteți un comentariu