Paine taraneasca cu cartofi si crusta malai

 


Ingrediente paine:
  • 400 gr faina neagra (Baneasa)
  • 100 gr faina tip 650
  • 150 gr cartofi fierti si raciti (4 cartofi medii)
  • 350 ml lapte ovaz/apa minerala, merg si combinate
  • 13 gr drojdie uscata
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ceasca malai
 
Mod de preparare:
Faina se cerne, se amesteca cu drojdia, se adauga cartofii dati pe razatoare (NU blendati) si restul ingredientelor (apa/laptele caldddddd,nu caldut).
 
Se framanta aluatul 10 minute, se unge cu ulei si se lasa la dospit acoperit 1 h.
 
Dupa aceea se presara pe masa malai (toata cantitatea), se framanta 2 minute astfel incat malaiul sa ramana lipit de aluat.
 
Se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie copt.
Se coace la 180 grade C pana de rumeneste, merge si in tava chec.
Eu am dublat cantitatile pentru o paine mare.
 


 

Comentarii

Postări populare