Paine taraneasca cu cartofi si crusta malai
Ingrediente paine:
- 400 gr faina neagra (Baneasa)
- 100 gr faina tip 650
- 150 gr cartofi fierti si raciti (4 cartofi medii)
- 350 ml lapte ovaz/apa minerala, merg si combinate
- 13 gr drojdie uscata
- 1 lingura miere
- 1/2 lingurita sare
- 1 ceasca malai
Mod de preparare:
Faina
se cerne, se amesteca cu drojdia, se adauga cartofii dati pe razatoare (NU
blendati) si restul ingredientelor (apa/laptele caldddddd,nu caldut).
Se framanta aluatul 10 minute, se unge cu ulei si se lasa la dospit acoperit 1 h.
Dupa aceea se presara pe masa malai (toata cantitatea), se framanta 2 minute astfel incat malaiul sa ramana lipit de aluat.
Se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie copt.
Se coace la 180 grade C pana de rumeneste, merge si in tava chec.
Eu am dublat cantitatile pentru o paine mare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu