Melci cu spanac, ciuperci
Ingrediente melci...
ingrediente pentru aluat:
- 300g făină albă
- 1 linguriță sare
- 7 gr drojdie uscata
- 80 gr untură
- 160 ml lapte ovaz sau apa minerala (cea mai indicata)
- 3-4 linguri seminte susan sau floarea soarelui
ingrediente pentru umplutura:
- sos rosii
- busuioc
- oregano
-
200 gr baby spanac
- 1 borcan ciuperci (nu proaspete ca-si vor lasa multa apa)
- masline verzi (gaea)
- sau ceapa verde
- ardei capia rosu
orice combinatie doriti din cele de mai sus.
Mod de preparare:
Faina se cerne, se amesteca cu drojdia uscata, semintele de susan,
Se
adauga untura, apa, sarea, se framanta aluatul, se lasa la dospit 40 minute,
dupa care se intinde foaie pe blat infainat, se unge cu sosul de rosii in
care s-a adaugat busuiocul si oregano apoi restul ingredientelor.
Se face sul si
se taie sub forma de rondele de doua degete.
Se pun in tava tapetata cu
hartie copt,
Se coc la 180 grade C pana se rumenesc dedesubt, in cuptorul preincalzit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu