Placinte la tigaie
Placinte la tigaie cu praz, ardei capia rosu, usturoi verde (evident se poate folosi orice combinatie doriti, inclusiv carne, umplutura dulce/sarata.
Ingrediente placinte:
Aluat:
- 650 gr faina tip 650
- 25 gr drojdie proaspata
- 1/4 lingurita zahar
- 300 ml lapte ovaz
- 1 lingurita miere
- 100 ml ulei masline
- 3 galbenusuri (nu este obligatoriu)
- 1/2 lingurita sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 3 fire praz
- 1 legatura usturoi verde
- 1 ardei capia rosu
- cascaval vegetal cu aroma mozzarella (sau normal, din nou nu este obligatoriu), se poate face din oricare alte legume, carne, varza dulce, ce va place, mere si scortisoara)
- sare
- piper
- boia dupa gust
Mod de preparare:
Se incepe cu maiaua (sau dizolvarea drojdiei:
intr-un vas mic se pun drojdia, zaharul, 1 lingura faina si 5-6 lapte CALD, se acopera si se lasa 5-10 minute pana se umfla.
Separat se cerne faina, se amesteca cu sarea, se face o adancitura in mijoc si punem restul ingredientelor impreuna cu maiaua.
NU SI ULEIUL, acesta se va adauga treptat dupa ce s-a incorporat faina.
Practic se pune cate putin, se framanta si tot asa pana la terminarea uleiului, ca la cozonac.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
In acest timp se soteaza legumele separat in doua linguri ulei maslne si doua apa (tocate marunt), aici se adauga si condimentele.
Dupa dospire se rup bucati de aluat cam cat pumnul, se intind cu mana pe blatul de lucru uns cu ulei, se repartizeaza umplutura, apoi se ruleaza sub forma de sul, apoi sub forma unui melc, se intinde acum cu sucitorul , dand forma tigaii.
Se coc in tigaie preincalzita, pe ambele parti pana se rumenesc bine, fara a mai unge tigaia.
Comentarii
Trimiteți un comentariu