Mucenici moldovenesti cu aluat oparit

 


COACETI LA 160 DE GRADE SUS JOS FARA VENTILATIE LA CELE ELECTRICE.
DACA AVETI CUPTOR FIGURANT (PE GAZ CARE ARDE, RAMANETI LA 150 DE GRADE)

 
Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 8 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri miere
  • coaja rasa de la o portocala netratata
  • coaja rasa de la o lămâie netratata.
  • 4 galbenuse
  • 210-250 ml lapte cald (in cazul meu lapte ovaz/migdale,lapte de vaca sau smantana frișcă (ultima varianta cea mai tare) în loc de lapte/smântână faci un aluat opărit din 30 făină și 180 apa
  • 1/4 linguriță sare
  • 4 linguri ulei
  • 80 g ulei cocos dezodorizat in stare lichefiata (sau 80 unt la temp camerei)
  • 10 g drojdie uscata Dr.Oetker
+
  • 1 ou bătut pentru uns  +1 lingura smantana grasa

Ingrediente sirop:
  • vanilie
  • coaja lamaie
  • coaja de portocala
  • miere
  • apa

Mod de preparare:
 
In loc de lapte/smântână faci un aluat opărit din 30 făină și 180 apa fierbi până se îngroașă și lași până e călduț 
 
Am mixat gălbenușurile cu zahar până și au triplat volumul.
 
Se pun apoi in masina de paine in ordinea pe care o stiti, program framantare si dospire, apoi pe masa usor unsa cu ulei formati,  puneti in tava , lasati 10-15 minute la dospit si apoi ungeti cu ou batut +smantana grasa.
 
La cuptor preincalzit pana se rumenesc bine.

Mod de preparare sirop:

 Toate ingredientele siropului se amesteca, se fierb si apoi se lasa la racit.


Mega pufoși, extra pufoși, se suviteaza, după coacere repaus 2 minute apoi din abundenta sirop, alte 3-4 minute repaus apoi miere din belșug și nuca macinata.
 


 

Comentarii

Postări populare