Cornuri sarate din aluat cu cartofi
So,cina cea de taina:)) cornuri sarate din aluat cu cartofi, lapte de quinoa, unele simple, altele umplute cu spanac, servite alaturi de ficatei IN BERE, reteta aici ( nu s-a imbatat nimeni).
Sa purcedem:
Daca le umpleti cu spanac:
- proaspat:oparit 2 minute, scurs in totalitate de apa ( baby spanac)
- congelat- decongelati, scurs de apa
Puneti la congelator cu 2 ore inainte 80 gr margarina (cred ca se stie de care)
Ingrediente cornuri:
- 400 gr faina
- 250 gr piure cartofi ( cartofi+30 ml lapte quinoa, sare, 20 gr margarina)
- 200 ml lapte vegetal ( ovaz, quinoa, mei)
- 1 galbenus
- 20 gr margarina la temperatura camerei
- 1 lingurita zahar
- 30 gr drojdie proaspata
Pentru umplutura:
- 80 gr margarina congelata
Pentru decor:
- 1 ou sau 4 linguri lapte vegetal+ 4 ulei
- sare
- susan
- chimen.
Preparare aluat:
Se incalzeste laptele, se adauga lingurita de zahar si drojdia, se lasa 10 minute sa se activeze drojdia.
Intr
un bol se cerne faina,se adauga piureul de cartofi, laptele, galbenusul
si cele 20 gr margarina la temperatura camerei, se amesteca bine de tot.
Aluatul
va fi destul de moale, se formeaza o bila cu mana infainata, se presara
faina si se lasa la dospit 30 minute.
Dupa scurgerea timpului, se scoate
aluatul pe o suprafata bine infainata, se intinde cu mainile infainate
pana obtinem un patrat, deasupra se rade margarina (jumatate din cele 80
gr) si se impatura astfel: treimea din stanga si cea din dreapta se
impatura peste partea din mijloc, iar apoi partea de sus si de jos pana
obtinem un patrat, se infaineaza dedesubt si se intinde din nou sub forma
unui patrat, se rade si restul de margarina si se impatura la fel ca
prima data.Se intinde din nou de data aceasta foaie mai subtire, se taie
triunghiuri si se modeleaza cornurile ( se lucreaza aluatul numai cu
mainile infainate).
Se
aseaza intr-o tava tapetat cu hartie de copt, se ung si se presara sare, seminte dupa
preferinta, se coc la 170 grade C -35 minute- treapta din mijloc.
Daca
le umpleti cu spanac, se pune o lingura/ lingurita inainte de a le
forma/ modela, adica dupa ce taiati triunghiurile.
Nu-i mare
filozofie:))gustul e...
......va las pe voi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu