Pariziene, cornuri cu dulceata mure, afine
Aluat cozonac, contine doar galbenus, fara lv. fara zahar adaugat, indulcitor folosit:sirop de tapioca
Ingrediente cornuri/pariziene:
- 500 gr faina tip 000 pt cozonac
- 250 ml apa minerala la temperatura camerei sau lapte vegetal ovaz as pune eu
- 2 linguri sirop tapioca
- 1 lingurita coaja portocala (plic biovegan)
- 7 gr drojdie uscata
- 1 piscatura de sare
- 60 gr untura la temperatura camerei
- 4 galbenusuri
Mod de preparare:
Faina
se cerne se amesteca cu drojdia uscata, se face o adancitura in mijloc
si se adauga untura, galbenusurile, coaja de portocala, sare si apa
minerala/lapte vegetal.
Se framanata aluatul 10-15 minute, rezulta un aluat
lipicios, asa sa ramana, nu adaugati faina in plus ci ungeti palmele cu
ulei si framantati, dupa care se unge cu ulei se acopera vasul cu un
stergar si se lasa la dospit 45 minute, se imparte aluatul in jumatate si pe
masa unsa se intinde foaie (pe rotund), se taie in jumatate pe
verticala, apoi pe orizontala si in ambele diagonale rezultand
triunghiuri, pe marginea lor se pune gem/magiun, rahat, halva, dulceata(se
lucreaza greu cu ea pt ca curge), preferabil gemul, magiunul.
Se ruleaza si
se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la dospit 10 minute, se ung
cu galbenus+apa minerala (2 linguri), se presara mac sau nu, se coc la 175
grade C pana se rumenesc.
N-au prins cina cornurile astea
Comentarii
Trimiteți un comentariu