Cozonac cu crema de branza vegana
Ingrediente cozonac:
Pentru aluat:
- 300 ml lapte vegetal sau compot piersici in cazul meu.
- 1 lingura zahar
- 30 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
- 550 g faina
- 100 g zahar pudra daca folositi lapte si 80 gr zahar pudra daca folositi compot
- 3 galbenusuri
- 50 g unt cocos
- 200 g crema branza Violife ,cred ca merge si cu smantana cocos dar cu 87% continut cocos, am vazut ieri la mega Delhaze (cutie roz)
- coaja lamaie biovegan sau portocala
- un praf de sare
- vanilie
- 200 g stafide hidratate in suc de portocala sau se poate si cu fructe confiate
Pentru uns:
- 1 galbenus si 2 linguri de lapte.
Mod de preparare:
In
compotul de piersici cald am dizolvat drojdia cu 1 lingura zahar, am
lasat 10 minute si apoi am adaugat restul ingredientelor (in afara de
stafide sau fructe confiate).
Am framantat aluatul 10 minute, nu necesita
framantare indelungata acesta.
Am lasat la dospit aluatul acoperit cu un stergar intr un loc cald timp de 40 minute.
Apoi, pe
masa unsa cu ulei, l-am impartit in trei parti relativ egale,(inclusiv
mainile unse cu ulei, un aluat destul de lipicios), am intins cu mana
fiecare bucata, pe una din ele am presarat stafidele, am rulat si apoi
impletit in trei, am mai lasat la dospit 15 minute.
I-am uns si presarat
zahar.
Se poate coace in tava normala cu hartie de copt sau rotunda (aici
uniti capetele impletiturii), la 180 grade C in cuptorul
preincalzit, aproximativ 45 minute.
Daca sesizati ca aluatul este foarte lipicios mai adaugati in plus 100 gr faina (eu am adaugat).
Comentarii
Trimiteți un comentariu