Ardei umpluti cu quinoa
Ingrediente ardei umpluti:
- 2 morcovi
- 1 legatura ceapa verde
- 1 fir praz
- 2 borcane ciuperci
- 120 gr orez+quinoa hidratata peste noapte in apa cu lamaie (proportiile sunt variabile: combinati cum doriti sa rezulte 120-150 gr impreuna)
- 1 sfecla rosie (se da pe razatoare fina si se soteaza cu celelalte legume)
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 7 ardei grasi (va recomand sa folositi ardei rosu gras, cei verzi sunt ca naiba de amari, n-am stiut)
- sare
- piper
- boia dulce
- turmeric
- curry
- busuioc
- cimbru dupa gust
- 2 foi dafin
- 2 linguri pasta tomate
- 300 ml suc de rosii
- 100 ml apa
- 2 linguri ulei masline
Mod de preparare:
Prazul, morcovul, ceapa verde, se vor taia marunt/cuburi, se trag in tigaie cu cele doua linguri de ulei si sfecla rasa vreo 10 minute, oprim focul, dupa care se adauga condimentele, ciupercile, cele 2 linguri de pasta tomate, orezul spalat si scurs, quinoa, patrunjelul si mararul tocat.
Se omogenizeaza foarte bine compozitia, apoi se vor umple ardeii 3/4 (deoarece orezul va creste in volum).
In vasul SlowCooker-ului se pun 400 ml suc de rosii si 100 ml apa/stock legume, se adauga ardeii umplutii.
Timp estimat: 6 ore pe low sau 4 ore pe high.
Un gust extraordinar.
Comentarii
Trimiteți un comentariu