Ardei umpluti cu quinoa



Ingrediente ardei umpluti:

  • 2 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 fir praz
  • 2 borcane ciuperci
  • 120 gr orez+quinoa hidratata peste noapte in apa cu lamaie (proportiile sunt variabile: combinati cum doriti sa rezulte 120-150 gr impreuna)
  • 1 sfecla rosie (se da pe razatoare fina si se soteaza cu celelalte legume)
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 7 ardei grasi (va recomand sa folositi ardei rosu gras, cei verzi sunt ca naiba de amari, n-am stiut)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • turmeric
  • curry
  • busuioc
  • cimbru dupa gust
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri pasta tomate
  • 300 ml suc de rosii
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei masline

Mod de preparare:

Prazul, morcovul, ceapa verde, se vor taia marunt/cuburi, se trag in tigaie cu cele doua linguri de ulei si sfecla rasa vreo 10 minute, oprim focul, dupa care se adauga condimentele, ciupercile, cele 2 linguri de pasta tomate, orezul spalat si scurs, quinoa, patrunjelul si mararul tocat.

Se omogenizeaza foarte bine compozitia, apoi se vor umple ardeii 3/4 (deoarece orezul va creste in volum).

In vasul SlowCooker-ului se pun 400 ml suc de rosii si 100 ml apa/stock legume, se adauga ardeii umplutii.

Timp estimat:  6 ore pe low sau 4 ore pe high.

Un gust extraordinar.

Comentarii

Postări populare