Pate de linte cu ciuperci
Ingrediente pate de linte cu ciuperci:
- 150 gr linte rosie
- 2 felii telina
- 6-7 ciuperci proaspete
- 2 foaie dafin
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- apa cat sa o acopere
- sare
- piper
- 2 linguri susan
- turmeric
- boia dulce
- 2 linguri pline fulgi de drojdie inactiva
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 4 linguri ulei floarea soarelui
- busuioc
- nucsoara
- cimbru
- 1 lingura smantana ovaz/orez
Mod de preparare:
Lintea se spala in cateva ape, se lasa la hidratat peste noapte sau cel putin 3 ore, se schimba apa si se pune la fiert impreuna cu telina, ceapa, ciupercile si foaie de dafin, fierbe destul de repede (20 minute).
Dupa care se pune intr-o sita deasa la scurs, ba mai mult se preseaza cu o spatula/lingura sa nu mai ramana apa deloc (impreuna cu legumele), in caz contrar veti obtine un lichid fluid, deci nu e bine:))
Apoi se transfera intr un vas/bol impreuna cu condimentele, zeama de lamaie, fulgii de drojdie mai putin susanul si uleiul,se blendeaza totul pana se obtine o pasta fina, dupa care se adauga uleiul in fir subtire omogenizand cu o lingura de lemn (la fel ca la maioneza), apoi susanul si smantana.
Done!
Condimentele se adauga dupa gustul fiecaruia,1 varf de lingurita eu din fiecare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu