Pate de linte cu ciuperci

 


Ingrediente pate de linte cu ciuperci:

  • 150 gr linte rosie
  • 2 felii telina
  • 6-7 ciuperci proaspete
  • 2 foaie dafin
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • apa cat sa o acopere
  • sare
  • piper
  • 2 linguri susan
  • turmeric
  • boia dulce
  • 2 linguri pline fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 4 linguri ulei floarea soarelui 
  • busuioc
  • nucsoara
  • cimbru
  • 1 lingura smantana ovaz/orez

Mod de preparare:

Lintea se spala in cateva ape, se lasa la hidratat peste noapte sau cel putin 3 ore, se schimba apa si se pune la fiert impreuna cu telina, ceapa, ciupercile si foaie de dafin, fierbe destul de repede (20 minute).

Dupa care se pune intr-o sita deasa la scurs, ba mai mult se preseaza cu o spatula/lingura sa nu mai ramana apa deloc (impreuna cu legumele), in caz contrar veti obtine un lichid fluid, deci nu e bine:))

Apoi se transfera intr un vas/bol impreuna cu condimentele, zeama de lamaie, fulgii de drojdie mai putin susanul si uleiul,se blendeaza totul pana se obtine o pasta fina, dupa care se adauga uleiul in fir subtire omogenizand cu o lingura de lemn (la fel ca la maioneza), apoi susanul si smantana.

Done!

Condimentele se adauga dupa gustul fiecaruia,1 varf de lingurita eu din fiecare.

Comentarii

Postări populare