Placinta cu spanac - fara lactate
Ingrediente:
- 480 gr faina
- 200 ml VIN ALB DULCE/DEMIDULCE (nu va speriati, alcoolul se evapora, nu ramane nici urma de miros, gust, ajuta la fragezirea blatului, astfel incat nu iese pietroi si il puteti lucra in voie fara a se rupe)
- 50 ml ulei floarea soarelui
- 50 ml ulei masline
- 1/2 lingurita sare
Ingrediente umplutura:
- 250 gr baby spanac proaspat
- 200 gr somon
- 1 ou (il puteti inlocui cu seminte in)
- sare
- piper dupa gust
- 3 linguri rase pesmet
Astea pentru cei ce nu au introdus lactatele.
Se poate adauga ricotta si cascaval 100 gr+100gr.
Mai precizez urmatoarele:
In locul spanacului se pot folosi urzici, sau se poate renunta la somon,orice combinatie doriti.
Mod de preparare aluat:
Faina se cerne, se amesteca cu sare, se adauga uleiul si vinul, se framanta 5-10 minute, se lasa aluatul acoperit sa se odihneasca.
Mod de preparare umplutura:
Spanacul spalat se pune la fiert in apa clocotita pret de 5 minte, se lasa la racit, dupa care se scurge bine (eu l-am stors cu mana, altfel ramane plin de apa, in sita nu-i suficient).
Somonul se fierbe 10 minute sau se gateste la abur, se lasa si el la scurs intr-o farfurie tapetata cu prosop de hartie), dupa care atat somonul cat si spanacul se blendeaza impreuna, se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza compozitia bine.
Aluatul se va intinde subtire (atat cat ne va permite, mai mult pe lungime decat pe latime), se taie fasii late de aproximativ 5 cm.
Se pune amestecul pentru umplutura pe mijlocul fiecarei fasii, pe intreaga lungime.
Se ruleaza fiecare fasie, se obtin rulouri care se aseaza in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt in tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu un amestec din
galbenus+lapte
sau
ulei+lapte,
se presara mac si susan.
Se coace placinta la 180 grade C in cuptor preincalzit 25-30 minute sau pana cand se rumeneste.
Se lasa la racit, apoi se serveste.
Nu a mai ramas nimic la noi😂.
Comentarii
Trimiteți un comentariu