Biscuiti cu rodie -fara PLV, fara OU
Ingrediente biscuiti:
- 100 gr margarina vegetala bio (Vitaquell de floarea soarelui sau cu cocos in functie de preparat -dulce/ sarat sau Rapunzel)
- 270 faina
- 1ou OPTIONAL
- 1 lingura zahar pudra vanilat
- 40 gr amidon
- 1/2 plic praf de copt
- 1 varf cutit sare
- vanilie extract
- coaja portocala dupa preferinta
- sucul de la 1 rodie maricica
Mod de preparare:
Margarina
la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra pana devine ca o
spuma, se adauga oul, ( sariti peste pentru cine nu foloseste), amidonul, sucul de
rodie, vanilia, coaja de portocala continuand mixarea,
Se amesteca cu
sarea, praful de copt si se adauga peste compozitia lichida, NU invers.
Se
incepe framantarea pana se obtine un aluat elastic, dar mai tare.( in functie
de faina folosita- adica daca aluatul este inca nisipos si nu se
framanta, mai adaugati suc de rodie, dar asta in ultima faza, la mine nu a
fost cazul).
Aluatul se
imparte in 2-3 bucati, se intinde fiecare bucata cu sucitorul pe masa de
lucru, se taie patrate egale, apoi fiecare patrat in colturi ( vezi
poza), mijlocul acestuia se umple cu 1/2 lingurita dulceata iar dupa
formare completati.
Se coc in tava tapetata cu hartie copt la 170 grade C pana se rumenesc, 25 minute aproximativ.
Puteti folosi oricare,alta umplutura.
Rodia se poate da bebelusilor incepand cu 8-10 luni .
Comentarii
Trimiteți un comentariu