Lipii libaneze, pentru pulled turkey
Aluat framantat/dospit la bread of the world
Ingrediente lipii:
- 300 ml lapte cald
- 50 ml apa la temperatura camerei
- 7 gr drojdie uscata
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingura miere
- 500 gr faina tip 650 sau 550
- 3 linguri ulei
In cuva masinii de paine, in ordinea pe care o stiti, lichide, faina si ultima data drojdia, program framantare (16 eu).
Dupa aceea am infainat masa de lucru, am scos aluatul si am impartit in 9 bile egale, merg si 10, lasam 3 minute sa se odihneasca presarate cu faina.
Cu ajutorul sucitorului se intind pe rand (strict cat incape in tava, in cea de cuptor intra 3 maxim 4), se pun in aceasta, inca 10 minute la dospit apoi in cuptor preincalzit la 250 de grade (maxim adica), 4-5 minute.
Se consuma calde, nu le suprapuneti caci se vor " sparge".
Inainte de a le pune in tava scuturati excesul de faina.
Nu se ung cu nimic, nu se coc cu apa sau alte minunatii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu