Lipii libaneze, pentru pulled turkey



Aluat framantat/dospit la bread of the world

 Ingrediente lipii:

  • 300 ml lapte cald
  • 50 ml apa la temperatura camerei
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingura miere
  • 500 gr faina tip 650 sau 550
  • 3 linguri ulei
Mod de preparare :

In cuva masinii de paine, in ordinea pe care o stiti, lichide, faina si ultima data drojdia, program framantare (16 eu).

Dupa aceea am infainat masa de lucru, am scos aluatul si am impartit in 9 bile egale, merg si 10, lasam 3 minute sa se odihneasca presarate cu faina.

Cu ajutorul sucitorului se intind pe rand (strict cat incape in tava, in cea de cuptor intra 3 maxim 4), se pun in aceasta, inca 10 minute la dospit apoi in cuptor preincalzit la 250 de grade (maxim adica), 4-5 minute.

Se consuma calde, nu le suprapuneti caci se vor " sparge".

Inainte de a le pune in tava scuturati excesul de faina.

Nu se ung cu nimic, nu se coc cu apa sau alte minunatii.





Comentarii

Postări populare