Pizza cu ton, spanac, ardei, ciuperci. Blatul se poate din faina de ovaz
Pizza cu ton,spanac,praz,ardei rosu,ciuperci.Se poate realiza si din faina de ovaz.
Ingrediente blat pizza:
- 250 gr faina
- 1/2 plic drojdie uscata
- 125 ml apa calda
- sare
- oregano
- busuioc
- 2 linguri ulei masline
Topping:
- ton (eu am avut ton file la borcan cumparat)se poate si proaspat, fiert 5 minute in prealabil..
- 1 fir de praz
- 1 ardei capia
- baby spanac
- 5-6 ciuperci
Mod de preparare:
Faina
se amesteca cu sarea, drojdia, oregano, busuioc.
Se adauga uleiul, apa si se
framanta 10 minute.
Apoi lasat la dospit 30 minute.
Sau se pot pune la framantat si dospit in masina de paine
Se intinde aluatul, se unge cu
sos (rosii si ardei copt am avut), se adauga topping-urile si se coace in
tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul incins in prealabil la 200 grade C 10-15
minute.(a se verifica dupa primele 10 minute).
La servire se presara fulgi de
drojdie, sos de rosii, ketchup.
Comentarii
Trimiteți un comentariu