Prajitura de tapioca

 


Prajitura de tapioca cu gris, coacaze, melasa, lapte cocos.

Ingrediente prajitura de tapioca:

  • 1 cana perle de tapioca
  • 1 cana apa
  • 4 cani lapte cocos
  • 2 cani gris fara gluten (mei, soriz)
  • 1/2 lingurita coaja de portocala biovegan 
  • 1/2 lingurita coaja lamaie biovegan 
  • 4 linguri zdravene sirop melasa (eu) sau artar, miere, sirop orez, tapioca, zahar brut, ce aveti la indemana
  • extract vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 oua, SE POATE SI FARA
  • 150 gr coacaze/afine deshidratate

Mod de preparare:

Se va folosi acceasi cana pentru toate ingredientele in egala masura, adica nu punem 3/4 tapioca si 1 cana ochi apa/lapte.

Tapioca se hidrateaza 20 minute in  apa 1 cana, dupa care se adauga cele 4 cani de lapte, vanilia, praful de sare, coaja portocala/lamaie, indulcitorul-melasa sau la alegere altul.

Se fierbe pana cand perlele de tapioca devin translucide. Se lasa la racit 20 minute.

Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga galbenusurile si grisul in ploaie, se mixeaza, dupa care se incorporeaza tapioca, omogenizand bine compozitia si afinele/coacazele.

Se uda o foaie de copt, se stoarce bine si se tapeteaza vasul in care se va coace.

La cuptor, 35-40 minute la 170 grade C. Imediat dupa coacere se unge cu miere si se presara fulgi de cocos.

Pentru cine nu foloseste ou, se toarna grisul in ploaie direct in budinca de tapioca, amestecand continuu.

Este o prajitura cu o textura umeda, delicioasa. 

Melasa ii da un gust de caramel.

Succes.




Comentarii

Postări populare