Croissante cu frisca si ciocolata
Va las reteta corectată:))))
Primul pas
Aduceți
250 ml smântână pentru frișcă la punctul de fierbere apoi adăugați 250
ciocolata (ce vreți),lăsați 5 minute apoi amestecați energic.
Dupa răcire o
puneți la congelator până în momentul folosirii.(minim 24 h).
Ingrediente pentru aluat:
- 350 ml lapte
- 6 gălbenușe
- 6 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 3 lingurite miere/zahar
- 12 gr drojdie uscata
- 700 gr faina 000 sau pentru cozonac (daca mai cere mai adăugați 50 g)
- unt la temperatura camerei (cam 3/4 pachet)
Mod de preparare :
Aluatul trebuie sa fie nelipicios (,dar nu fffff tare).
Program frământare dospire .
După
terminarea programului am scos aluatul și am împărțit în bile egale
(150 gr fiecare),am presărat fain, am întins prima bila (atenție, cat
permite fără a-l rupe), am uns cu unt, a doua foaie peste iar unt iar foaie si tot așa până la final.
Ultima foaie nu se unge cu unt ci cu faina.
Am acoperit totul (foile suprapuse) cu un ștergar timp de 30 de minute apoi cu sucitorul am întins.
Tăiat triunghiuri, crestate la baza pus umplutura, care, poate fi(crema menționată, vișine, dulceață), rulat și pus în tava.
Se ung cu ou+smântână .
Lăsat la dospit încă 10 minute.
La cuptor, 180 de grade C coacere sus jos treapta 2 fara ventilație.
Comentarii
Trimiteți un comentariu