Tocanita cu ciuperci,zucchini, ardei si cartofi
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci proaspete
- 1 ardei verde
- 1ardei rosu
- 1 fir praz
- 5 cartofi medii
- 2 buc zucchini
- 4 cepe mari
- 2 legaturi marar
- sare
- piper
- boia dulce,
- cimbru
- oregano
- busuioc
- nucsoara
- 4 linguri rase amidon
- 500 ml rosii pasate/bulion/pasta tomate ce aveti
Mod de preparare:
Incep prin a spune ca legumele se vor taia in bucati mari, nu ne dorim pilaf.
Ceapa se taie solzisori si se soteaza in 5-6 linguri ulei/untura, imediat se pune sare peste ea (isi va lasa apa), vom evita prajeala, se lasa pana devine sticloasa, dupa care se adauga ardeiul, se lasa si el 3-4 minute, se transfera totul in vasul SlowCooker-ului, dupa care se adauga prazul taiat rondele, zucchinii cuburi mari, cartofii la fel, condimentele, rosiile in care am dizolvat 2 linguri mari xilytol pentru a reduce din aciditatea rosiilor implicit gustul acela acrisor/amarui cum o fi el ca nu-mi place neam), apa calda 2,5-3 cani (ciupercile vor lasa si ele).
Se amesteca totul.
Timp estimat: 4,5 h modul high.(verificati)
Cu 40 de minute inainte, in 150 ml apa rece am dizolvat amidonul si l-am adaugat in vas amestecand energic 1-2 minute.
La final doua legaturi de marar.
Puteti amesteca de doua trei ori pe durata prepararii cat si gusta ca nu va ia nimeni gatul:)), dregeti de sare la final cat este calda.
Atentie mare la aparatele de 4,7 l digitale, timpul difera, precum si la cele de 3,5 l fiind mai mici injumatatiti cantitatile.
Comentarii
Trimiteți un comentariu