Pulled curcan


Ingrediente:
  • carne de curcan(aproximativ 1kg)
  • 4 linguri ulei masline 
  • condimente:
    • boia dulce
    • boia afumata
    • sare
    • piper
    • boabe de mustar
    • cimbru
    • busuioc
    • usturoi pudra

Maseaza carnea foarte bine cu condimente si ulei de masline . 

Pune totul intr-o punga cu fermoar si lasa la marinat, in frigider, pentru 24 de ore.

Apoi in vasul SlowCooker-ului, eu duraceramic 5l, aseaza carnea condimentata.

Timp estimat: 5 ore pe high.

La finalul programului scoate carnea intr-un vas fara lichid si desfa-o in fasii cu ajutorul a 2 furculite. 

Prepara o compozitie din:
  • mustar
  • ketchup dulce
  • zeama de lamaie (1/2 lamaie)
  • otet balsamic (3 linguri)
 si adauga totul peste carnea fasii, acopera vasul si lasa amestecul asa pentru 30 minute.

 
Pentru asamblat am folosit chifle calde, reteta  aici ,   carnea de curcan, sos din usturoi cu smantana, salata verde, castraveti murati, ardei iute murat si cartofi prajiti in Friteuza Tefal Actifry.

Delicios!





Comentarii

Postări populare