Batoane cu mac si miere - reteta noua
Cand iti doresti ceva care se topeste in gura...š¤
Ingrediente batoane:
- 350 grame faina
- 150 ml apa
- 1 ou
- 60 ml lapte
- 65 grame zahar sau miere
- 20 grame lapte praf
- 1 praf de sare
- 40 grame unt la temperatura camerei
- 7 grame drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata activata ca aici
In cei 150 de ml apa am adaugat 30 de grame faina si am fiert-o pe foc mediu pana s-a ingrosat, amestecand continuu.
Am lasat la racit (sa fie calduta).
In masina de paine:
Laptele, zaharul(mierea), oul, untul, aluatul oparit, sarea, faina, ultima data drojdia (daca puneti drojdie proaspata, 25gr si activata/dizolvata conform retetei ce o gasiti aici .
Program framantare/dospire.
Pe masa unsa cu ulei se scoate aluatul se imparte in bucati egale, se intinde cu podul palmelor si se ruleaza strans, se aseaza in tava, dospire 20 minute.
Se ung cu un galbenus batut cu 2 linguri lapte, se presara mac din abundenta.
Se coc in cuptor preincalzit 165 grade C pana se rumenesc.
Imediat dupa coacere se ung cu miere zdravan.
Eu am dublat cantitatile.
Atentie daca dublati si aluatul oparit se va face din 300 ml apa+60 gr faina.
Laptele praf trebuie sa fie doar lapte in proportie de 96% si grasime un minim de 26% fara alte adaugiri.
FRAMANTAREA LA ROBOT PRESUPUNE VITEZA 1-2 PENTRU 10-15 MINUTE,
Comentarii
TrimiteČi un comentariu