Ciorba radauteana


Ingrediente ciorba radauteana
  • piept de pui ( 4 jumătăți mari de piept dezosat) tăiat fâșii
  • 1 ceapa tocata mărunt
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 pastarnac mic cubulețe
  • 1 bucățică țelină
  • 5 căței de usturoi
  • 2 morcovi mari dați pe răzătoarea mare
  • 1lingura ulei
  • zeama de lămâie si condimente după plac
  • 1 litru de zeama de oase de pui,
  • 1 litru stock de legume
  • 500 ml smantana+3 galbenusuri
  • pătrunjelul proaspat
Mod de preparare:
Pentru o ciorba clara/limpede , pieptul de pui taiat fasii se da intr-un clocot separat pe aragaz, se spumeaza dupa care se rastoarna in vasul de ceramica.
Separat, morcovul se caleste cu lingura de ulei . Imi place sa fac asta mai ales pentru culoarea minunata pe care o ofera ciorbei .

Adaugam si restul ingredientelor in vasul ceramic al SlowCooker-ului Crock Pot cu Autostir de 5,7l .


Timp estimat:  3h high
Intr-un bol incapator amestecam smantana cu galbenusurile si la finalul celor 3 ore, luam zeama din vasul ceramic al Slow Cooker-ului si adaugam treptat peste smantana pentru a o tempera . 

Adaugam suficienta zeama pentru a evita branzirea smatanei. .
Tot amestecul se mai lasa in SlowCooker pentru inca o ora pe functia high , amestecand macar o singura data daca nu detineti crock pot-ul cu autostir.
La final asezonam cu sare , piper daca mai este nevoie si cu patrunjel proaspat tocat.


Comentarii

Postări populare