Ciorba radauteana
Ingrediente ciorba radauteana
- piept de pui ( 4 jumătăți mari de piept dezosat) tăiat fâșii
- 1 ceapa tocata mărunt
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras galben
- 1 pastarnac mic cubulețe
- 1 bucățică țelină
- 5 căței de usturoi
- 2 morcovi mari dați pe răzătoarea mare
- 1lingura ulei
- zeama de lămâie si condimente după plac
- 1 litru de zeama de oase de pui,
- 1 litru stock de legume
- 500 ml smantana+3 galbenusuri
- pătrunjelul proaspat
Pentru o ciorba clara/limpede , pieptul de pui taiat fasii se da intr-un clocot separat pe aragaz, se spumeaza dupa care se rastoarna in vasul de ceramica.
Separat, morcovul se caleste cu lingura de ulei . Imi place sa fac asta mai ales pentru culoarea minunata pe care o ofera ciorbei .
Adaugam si restul ingredientelor in vasul ceramic al SlowCooker-ului Crock Pot cu Autostir de 5,7l .
Timp estimat: 3h high
Intr-un bol incapator amestecam smantana cu galbenusurile si la finalul celor 3 ore, luam zeama din vasul ceramic al Slow Cooker-ului si adaugam treptat peste smantana pentru a o tempera .
Adaugam suficienta zeama pentru a evita branzirea smatanei. .
Tot amestecul se mai lasa in SlowCooker pentru inca o ora pe functia high , amestecand macar o singura data daca nu detineti crock pot-ul cu autostir.
La final asezonam cu sare , piper daca mai este nevoie si cu patrunjel proaspat tocat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu