Briose cu ricotta, coaja de portocale, scortisoara si mere
Indulcite cu putina miere, o minunatie.
Ingredinte briose:
- 100 ml unt topit
- 3 linguri miere
- 2 lingurite de extract de vanilie
- 2 oua
- 200-250gr de branza ricotta
- 1 lingura de coaja de portocala sau lamaie si sucul acestora
- 3 linguri smantana fermentata(24% grasime)
- 260 gr de faina
- 1 plic praf de copt
- 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu stins in 2 lingurite otet
- scortisoara
- ghimbir pudra
- 2 mere rase (potrivite ca marime)
Mod de preparare:
Ouale se bat lejer cu un tel 1-2 minute, se adauga untul topit si racit, smantana si restul ingredintelor, ultima data faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonat de sodiu stins, se omogenizeaza energic.
Se pune compozitia cu o lingura in formele de briose, in cuptor preincalzit la 160 grade C, coacere sus jos fara ventilatie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu