Briose cu ricotta, coaja de portocale, scortisoara si mere



Indulcite cu putina miere, o minunatie.

Ingredinte briose:
  • 100 ml unt topit
  • 3 linguri miere
  • 2 lingurite de extract de vanilie
  • 2 oua
  • 200-250gr de branza ricotta
  • 1 lingura de coaja de portocala sau lamaie si sucul acestora
  • 3 linguri smantana fermentata(24% grasime)
  • 260 gr de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu stins in 2 lingurite otet
  • scortisoara
  • ghimbir pudra
  • 2 mere rase (potrivite ca marime)

Mod de preparare:

Ouale se bat lejer cu un tel 1-2 minute, se adauga untul topit si racit, smantana si restul ingredintelor, ultima data faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonat de sodiu stins, se omogenizeaza energic.
Se pune compozitia cu o lingura in formele de briose, in cuptor preincalzit la 160 grade C, coacere sus jos fara ventilatie.



 

Comentarii

Postări populare