Tarta frageda cu mere, pere si dulceata de visine



Ingrediente blat tarta:
  • 350 gr faina
  • 200gr unt
  • 1 praf de sare
  • 2 galbenuse
  • extract vanilie
  • 20 gr zahar pudra
  • 2 linguri otet
Mod de preparare:
Toate reci in robot.
Daca framanti la mana, razi untul.

Mai ai nevoie de apa rece rece (cateva picaturi, ml) ca sa lege aluatul.

Acesta trebuie sa fie fin si nelipicios.
Se infoliaza si se da la rece 30 minute inainte de folosire.


Dupa ce intinzi foaie si o pui in tava,  presari o lingura plina pesmet pe toata suprafata ei, apoi feliile de fruct si deasupra dulceata daca vrei si nuci macinte.
Se unge cu 1 galbenus si 2 linguri lapte. 


Umplutura: 2 pere si 1 mar feliate subtiri.

Se da tarta la cuptor pana se rumeneste deasupra.



 

Comentarii

Postări populare