Musaca la SlowCooker


Nu a iesit deloc uscata, ba dimpotriva.

Ingrediente musaca:

  • 500 gr. cartofi cruzi taiati felii +/- in functie de marimea lor
  • 500 gr. carne tocata vita-porc sau porc
  • 3 cepe
  • 200 ml. suc de roșii
  • 2 ardei grasi
  • 2 catei usturoi pisati sau pudra
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • boia afumata
  • busuioc
  • verdeață: 
    • cimbru, 
    • pătrunjel
  • 3 linguri ulei
  • mozzarella rasa
  • 2 morcovi 

Mod de preparare:
 In cele 3 linguri de ulei se soteza ceapa tocata marunt (pana devine translucida), apoi se adauga ardeiul taiat cubulete.
Se lasa 3-4 minute.
Apoi se adauga carnea tocata, lasata pana se evapora apa ce si-o lasa, se opreste focul si se adauga toate mirodeniile+sosul de rosii.
In vasul SlowCooker-ului  uns cu unt/ulei se pun cartofii taiati felii potrivite pe doua randuri apoi carnea, iar cartofi si apoi carnea, ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.


Pe langa cele mentionate, am facut un sos din: 
  • 400 gr smantana grasa
  • 2 oua 
si l-am adaugat peste ultimul strat apoi mozzarella sau cascaval ras.

Timp estimat: Eu am setat 2 h 30 minute high la duraceramic,  posibil sa aveti nevoie de mai mult, in ultimele 40 de minute se adauga mozzarella.
Fara prosop absorbant.

Reteta este cu sos bechamel, nu l-am mai mentionat pentru ca mi-a placut mai mult fara.




Comentarii

Postări populare