Clafoutis cu visine - reteta perfecta
Serviti caldut/rece cu inghetata.
Acest preparat este delicat, textura cand serviti este una moale, contrast perfect intre fruct si blat, aduce usor cu crema de zahar ars.
Enjoy!!!!Atentie la rochii!
Ingrediente clafoutis :
- 4 buc oua
- 300 grame visine fara samburi sau orice fruct doriti (cirese, caise, capsuni, piersici)
- 100 grame zahar
- 200 ml lapte cald
- 100 ml smantana pentru frisca la temperatura camerei
- 1/2 lingurita extract vanilie
- 60 grame faina
- un praf de sare
Mod de preparare:
Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu zaharul se mixeaza putin, se adauga faina si treptat laptele amestecand dupa fiecare transa, apoi smantana si vanilia.
Se amesteca energic.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare pana la stadiul de spuma nu foarte tare.
Intr-un vas cu diametrul 22 cm se pune hartie de copt, se unge cu unt, apoi se adauga visinele fara samburi, se distribuie pe toata suprafata apoi compozitia, se lasa sa se odihneasca pana ce cuptorul va fi incalzit.
Se coace la 160 de grade C pana se rumeneste deasupra bine iar mijlocul trece testul scobitorii,
Timp estimat:
Va dura ceva, minim 1 h dar verificati.
Coacere sus jos fara ventilatie.
Nota: smantana va fi cea pentru frisca sau pentru gatit universala cu 32%grasime.
LICHIDA NU FERMENTATA.
Eu am folosit olympus (cea albastra).
Comentarii
Trimiteți un comentariu